Close
Екстракт от охлюви при болки в ставите и проблеми с костите и сухожилията

Охлювите са известни не само като деликатесна храна, но и като източник на полезни вещества с лечебни свойства. Едно от вълнуващите приложения на охлювите е техният екстракт, който се използва в медицината за облекчаване на болки в ставите и подобряване на здравето на костите и сухожилията.

Защо охлювите са полезни?

Охлювите съдържат множество полезни съставки, сред които гликопротеини, ензими, минерали и хиалуронова киселина. Тези елементи се считат за ефективни в борбата със запалителни процеси, свързани със заболявания на ставите и костите.

Ефективност при болки в ставите

Екстрактът от охлюви е популярен сред хората, страдащи от артрит, ревматизъм и други заболявания на ставите. Той може да помогне за намаляване на болката и възпалението, като предоставя необходимите хранителни вещества за поддържане на здравето на ставите.

Подпомагане на костите и сухожилията

Освен положителния ефект върху ставите, екстрактът от охлюви също така може да подпомогне здравето на костите и сухожилията. Минералите като калций, магнезий и цинк, които се съдържат в охлювите, са важни за укрепване на костите и поддържане на гъвкавостта на сухожилията.

Как се използва екстрактът от охлюви?

Екстрактът от охлюви се предлага като добавка и може да се консумира перорално. Преди да започнете приема, винаги е добре да се консултирате със здравен специалист, особено ако имате предишни здравословни проблеми или приемате лекарства.

Заключение

Екстрактът от охлюви представлява интересен и естествен начин за подпомагане на здравето на ставите, костите и сухожилията. Въпреки това, винаги е важно да се търси професионална консултация преди започване на нови добавки към режима ви.

Екстрактът от охлюви в HELIX OSTEO SYSTEM, както и формулата на продукта са разработка на Екип учени на Българска Академия на Науките – резултат на дългогодишни изследвания и разработки.